Jan van der Ploeg - Heindijk - eerste foto

Heindijk Aardgasvrij

24 november 2022

Op donderdag 24 november organiseerden we in opdracht van de gemeente Rotterdam een feestelijk moment. In Heindijk, nabij het Energiehuis, vond de viering plaats ter ere van de aansluiting van de eerste woningen op het warmtenet. Wethouder Chantal Zeegers draaide samen met Alexander van Ofwegen (directeur Vattenfall) en Arthur Oerlemans (directeur Woonbron) op symbolische wijze de grote gaskraan dicht.

De brassband IC Talents trommelde de hele wijk op om samen met de betrokken partijen en de bewoners uit de buurt dit bijzondere moment te delen.

De werkzaamheden voor de transitie naar een aardgasvrije Heindijk zijn gestart in september 2021. Heindijk e.o. is een van de zes gebiedsaanpakken in Rotterdam waar deze transitie als eerste plaatsvindt. Nu, ruim een jaar later, zijn de eerste 18 woningen over op het warmtenet. En dat is een mijlpaal die gevierd mocht worden met alle betrokkenen!

Het feestje in Heindijk werd onder het genot van warme koffie van Ketelbinkie koffie en verse poffertjes gevierd met de betrokken partijen zoals Vattenfall, Woonbron en Stedin. En met de bewoners van de wijk, die het afgelopen jaar veel geduld en begrip toonden voor de werkzaamheden in de straat. ‘Een heidens karwei om zover te komen’ noemt wethouder Zeegers het tijdens haar toespraak. ‘Maar de manier waarop het gebeurt is heel mooi, zo voortvarend! Het gaat allemaal goed komen. Ik ben er trots op dat wij met dit project in Heindijk een koploper zijn in Nederland’.

De bedoeling is dat alle woningen die meedoen met de transitie, eind 2023 daadwerkelijk aardgasvrij zijn.

https://duurzaam010.nl/wijk/heindijk/

[fotograaf: Jan van der Ploeg]

Jan van der Ploeg
Jan van der Ploeg
Jan van der Ploeg
Jan van der Ploeg
Jan van der Ploeg
Jan van der Ploeg
Jan van der Ploeg
Jan van der Ploeg